Kaksi Stanley Cupia 2010-luvulla NHL:ssä voittaneen Los Angeles Kingsin viime vuodet ovat olleet melkoista alamäkeä joukkueen rungon vanhentuessa käsiin yhä nopeutuvassa NHL:ssä.

Arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Darren Dreger paljastaa OverDrive-ohjelmassa Pittsburgh Penguinsin tuoreen GM Ron Hextallin yrittäneen käyttää pari viikkoa sitten hyväkseen Kingsin uudelleenrakennusvaihetta ja houkutelleen Kingsin kahteen Stanley Cupin voittoon torjunutta tähtimaalivahti Jonathan Quickiä mukanaan Penguinsiin.

Hextall tuntee maalivahdin hyvin, sillä mies toimi Kingsin palkkalistoilla mm. apulais-GM:n roolissa vuosien 2006 ja 2013 välisenä aikana.

Kings ei kuitenkaan lämmennyt ehdotukselle, vaikka Hextall olisi tiettävästi ollut valmis sisällyttämään mukaan kauppaan ainakin viime kaudella Pensin ykkösvahdiksi nousseen, mutta tällä kaudella pahasti flopanneen Tristan Jarryn.

Kings on aloittanut kauden selvästi yli odotusten, sillä NHL:n jämäsijoille ennakoiva kalifornialaisseura majailee läntisessä divisioonassa sijalla 3. 35-vuotiaan Quickin 5,85 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu keväällä 2023.