NHL-sisäpiiritoimittaja: Aleksander Barkov voittaa arvostetun NHL-palkinnon tällä kaudella – tässä perustelut

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov on kuulunut jo useamman kauden ajan NHL:n parhaimpiin puolustaviin hyökkääjiin.

Arvostettu Selke-palkinto on 25-vuotiaalta Florida Panthers -kipparilta yhä voittamatta, mutta The Athleticin Dom Luszczyszynin mukaan tämä kausi saattaa hyvinkin olla viimein suomalaisen vuosi.

– Barkovia on jo pitkään pidetty yhtenä parhaista kahden suunnan hyökkääjistä ja tulevana Selke-voittajana. Hänen tuloksensa eivät ole olleet aivan tuolla tasolla parina edellisvuonna, mutta nyt pelatut ottelut ovat olleet erittäin lupaavia, Luszczyszyn aloittaa.

– Barkovilla on 68 prosentin maaliodottama viidellä viittä vastaan sekä suorastaan absurdi 1,45 takaiskumaalin odottama per 60 minuuttia. Hänen jäällä ollessaan joukkue päästää jopa vähemmän maaleja kuin aiemmin, vaikka hän pelaa Anthony Duclairin ja Carter Verhaeghen kanssa. Vaikka molemmat ovat olleet Panthersille tervetulleita yllätyksiä, he eivät ole varsinaisesti top 6 -hyökkääjiä.

– Verhaeghe oli Tampa Bayssä nelosketjun hyökkääjä viime kaudella ja Duclairilla on ollut jo pitkään maine surkeana puolustuspään pelaajana. Molemmat näyttävät nyt kahden kärkiketjun pelaajilta pitkälti Barkovin ansiosta. Tämän kaksikon massiivinen loikka verrattuna viime kauteen nostaa entisestään Barkovin arvoa, NHL-toimittaja näkee.

Myös Barkovin tehot hyökkäyspäähän ovat olleet alkukaudella takuuvarmaa tasoa. Panthers-kippari on naulannut 12 ottelussa tehot 4+8=12.