Muistatko? Venäläistaituri terrorisoi NHL:ää uskomattomalla bravuurikikalla – ”Sitten hän teki sen Michael Jackson -liikkeen”

© Kuva: Getty Images

Kaksi Stanley Cupin mestaruutta Detroit Red Wingsissä urallaan voittanut Pavel Datsjuk jatkaa yhä 42-vuotiaanakin pelaajauraansa KHL:ssä.

Venäläistaituri muistettiin NHL-vuosiltaan todellisena virtuoosina, jonka upeat maalit tähdittivät viikko toisensa jälkeen sarjan highlight-koosteita.

Dallas Starsin entinen maalivahti Marty Turco muisteli Dropping the Gloves -podcastin vieraana varsinkin Datsjukin tavaramerkkiharhautusta, jolla taituri nöyryytti NHL-vahteja kerta toisensa jälkeen.

– Olin ensimmäinen, jolle hän teki sen harhautuksen. Myöhemmin maalivahdit pystyivät katsomaan uusintoja ja harjoittelemaan sen torjumista. Datsjuk oli yksi vaarallisimmista pelaajista, mitä olen nähnyt. Hänellä oli niin nopea laukaus, hänen tarvitsi vain napauttaa kiekkoa ranteella, Turco aloittaa.

– Hän ajoi maalille ja teki liikkeen, jota voidaan kutsua taikatempuksi. Kun siirryin oikeaan kulmaan, hän teki sen Michael Jackson -liikkeen. Olin jo jäässä siinä vaiheessa, kun hän teki nosti kiekon maaliin – suoraan yläriman alle. Katsottuani uusinnan, en edes tuntenut tulleeni nolatuksi. Olin ollut huono jo viimeiset 10 kohtaamistamme, ja nyt kun hävisimme jälleen Detroitille ajattelin, että tapan tämän kaverin, Turco veistelee muistellen Datsjukin temppua vuodelta 2003.

Turco sanoi tunteneensa olonsa paremmaksi siinä vaiheessa, kun Datsjuk alkoi terrorisoida samalla tavaramerkkiharhautuksellaan myös muita NHL-vahteja.

– Hauskaa, että hän teki sen uudelleen ja uudelleen. Ajattelin vain, että ”te idiootit, ettekö katso maalikoosteita?”. Ei ole häpeä olla ensimmäinen (jolle harhautus menee läpi), mutta et saa antaa sen tapahtua uudelleen, Turco muistelee.

Voit katsoa Datsjukin Turcolle tekemän maalin täältä.