Kesän 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestarijoukkue Los Angeles Kingsiä kipparoivan Anze Kopitarin alkukausi taalaliigassa on ollut väkevä. Pelaaja on takonut joukkueensa alkukauden kahdeksassa pelissä vakuuttava tehot 1+11=12 (0), ja näillä irtoaa pistepörssin nelossija sekä syöttöpörssin piikkipaikka.

NHL Public Relations -niminen Twitter-tili tiesi kertoa, että slovenialaisen olympiakävijän syöttömäärä on Kingsin seurahistoriassa kahdeksan ensimmäisen ottelun osalta historiallisen kovaa valuuttaa.

Euroopan kokoomajoukkuetta World Cupissa aikoinaan edustanut Kopitar on ensimmäinen Kings-pelaaja sitten kauden 1995-96, joka on onnistunut saalistamaan vähintään 11 napsua LA:n kauden kahdeksassa ensimmäisessä pelissä. Liki 30 vuotta sitten samaan pystyi muuan Wayne Gretzky. Maailman kaikkien aikojen ykköspelaaja pyssytti tuolloin täysin samat tehot samassa ottelumäärässä.

Kopitar nostettiin NHL:n verkkosivuilla äskettäin alkukauden yhdeksi suurimmaksi yllättäjäksi joukkueesta, joka elää akuuttia uudelleenrakennuksen aikaa.

– Ajattelin hänen tehojen laskevan, kun hänen ympärillään on niin paljon kokemattomuutta. Kopitar on ollut Kingsin alkukauden moottori, Mike Zeisberger kirjoitti.

LUE LAUANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Melkoisia velikultia: Kaverusten vääntö päättyi Joonas Korpisalon voittoon, Kevin Lankiselta huvittava heitto – ”Voi olla, että kuulen tästä tulevaisuudessa jonkin verran”