Perjantaiyön ainoa NHL-ottelu Chicago Blackhawksin ja Columbus Blue Jacketsin välillä oli merkittävä pelin maalivahdeille Kevin Lankiselle ja Joonas Korpisalolle.

Ysivitonen Lankinen ja vuotta vanhempi Korpisalo ovat torjuneet aikanaan Jokerien junnuissa samaan aikaan, ja pelaajat, ystävät, ovat tunteneet keskenään teineistä asti. Kaverien taisto meni nyt Columbukselle luvuin 2-1 Korpisalon otettua 31 torjuntaa ja Lankisen 25 koppia.

– Olemme todella hyviä kavereita. Vietämme kesällä aikaa yhdessä sekä treenaamme ja luistelemme yhdessä. Oli hauskaa mitellä häntä vastaan, Lankinen sanoi Chicagon nettisivuilla.

– Joonas teki valtavaa työtä, ja hän otti joitain isoja koppeja. Voi olla, että kuulen tästä pelistä tulevaisuudessa jonkin verran, maailmanmestari jatkoi virnistellen.

Suomen kansan tietoisuuteen itsensä keväällä 2019 pelannut Lankinen ja Korpisalo ovat kohdanneet edellisen kerran seitsemän vuotta sitten Liigassa.

– Otin silloin voiton. Sunnuntaina meillä on uusi kohtaaminen, ja otamme silloin voiton.

Lankinen, positiivisuuden perikuva ei jaksanut masentua pelin jälkeen, vaikka koitos oli tälle uran ensimmäinen NHL:ssä ilman pisteen pistettä.

– Molemmat joukkueet tekivät melko hyvää työtä puolustuspäässä antamatta periksi. Me pelasimme puolustuspäässä etenkin tosi hyvin.

– Puolustuksemme on ollut paljon parempi edellisissä peleissä ja näen siinä paljon hyviä steppejä. Tottakai, epäonneksemme emme saaneet pari maalia lisää, ehkä olisimme voineet voittaa pelin.

Porilaislähtöinen Korpisalo tuli peliin tuorein jaloin.

– Minusta tuntui hyvältä, kun en pelannut eilen. Minulla oli tuoreet jalat ja tuore mieli, pelaaja sanoi seuransa kotisivuilla.

Sinitakeille ensimmäisen osuman tehnyt joukkuekaveri Oliver Bjorkstrand tuli tuli tiivistämään ajatuksensa:

– Korpi pelasi mahtavasti.