Toisen ilo on toisinaan toisen taakka, sanotaan. Lause kuvastaa ainakin jääkiekon arvokisojen mitalipelien jälkeisiä tunnelmia todella osuvasti. Kun Nuoret Leijonat päätti alle 20-vuotiaiden MM-kiekon 4-1-voittoon ja pronsseihin, riitti sinivalkoisessa leirissä riemua yllin kyllin.

Vaan toinen oli laulu Venäjä-leirissä. Maata muun muassa viime syksyn Karjala-turnauksessakin edustanut maalivahti Jaroslav Askarov näytti olevan tolaltaan pronssipelin tauottua ja vahdin täytti kaikesta päätellen enemmän ja vähemmän tyhjä olo. KHL-joukkue SKA Pietarin maalivahti katsoi suomalaisten juhlia kentällä lohduttomana mailaansa nojaten.

Yaroslav Askarov stood on the blue line by himself and watched Finland celebrate.

#WorldJuniors

Ratkaisuottelun häviäminen ei ollut Askaroville ensimmäinen laatuaan, sillä pelaajalla on taskussaan aiemmista kisoista U20- ja U18-MM-hopeat. Nashville Predatorsin viime syksyn ykköskierroksen 11. varausta pidetään tästäkin huolimatta suurlupauksena.

– En ole koskaan ollut epäileväinen tämän nuoren miehen suhteen. Hänestä tulee iso supertähti, joka menee eteenpäin ensiksi KHL:ssä, ja sitten NHL:ään. Tiedän hänen työskentelynsä etiikasta, Venäjän päävalmentaja, pelaajaurallaan kaiken voittanut Igor Larionov oli sanonut Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivujen mukaan.