Sportsnet: Ilman sopimusta jäänyt NHL-konkari lopettaa pitkän uransa

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin väreistä tuttu NHL-konkari Jimmy Howard on lyömässä hokkarit naulaan, pohjoisamerikkalainen Sportsnet kirjoittaa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari teki NHL:ssä pitkän ja upean uran. Maaliskuussa 37 vuotta täyttävä konkari varattiin Red Wingsiin vuonna 2003 kakkoskierroksella numerolla 64.

Taalaliigassa hän debytoi kaudella 2005-06 edustaen Detroitia jokaikisellä sesongillaan. Tällä kaudella pelaamatta olleelle Howardille on kertynyt NHL:ssä vyölleen miehekkäät 543 runkosarjan ottelua prosentein 91,2. Lisäksi kokemusta on 48 pudotuspeliottelusta liki samoin lukemin 91,8.

Pari kertaa NHL:n tähdistöottelutapahtumaan valittu Howard on edustanut Yhdysvaltoja kolmissa arvokisoissa, kaksissa MM-kilpailuissa ja yksissä olympialaisissa.

Nyt vahti ei ole pelannut missään, kun hän koki viime syksynä julman, jokseenkin odotetun kohtalon. Red Wingsin GM Steve Yzerman vahvisti sen viime syksynä pohjoisamerikkalaismedioille: Howard ei enää kuulunut joukkueen suunnitelmiin.

– Olen keskustellut Howardin kanssa ja me emme tule tarjoamaan hänelle sopimusta ennen vapaiden pelaajien markkinoita, vaan etsimme niiltä uutta maalivahtia, Yzerman totesi tuolloin.


ENNAKKOSUOSIKKI ITALIALLA MIELETÖN KERROIN 20.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Italian voitolle Itävallasta korotetulla kertoimella 20.00
3. Jos Portugali voittaa saat 20€ (voitot puhtaana käteen, ei kierrätystä)