Rautakansleri Kalervo Kummolalta lupaava viesti MM-kisojen kohtalosta: ”Ottakaa nyt jääkiekon ystävät vielä hetki rauhallisesti”

© Kuva: Kai Lintinen

Vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat ovat viime aikoina herättäneet paljon keskustelua. Perutaanko kisat toisen kerran putkeen? Entä voidaanko turnausta pelata Valko-Venäjällä, jossa on ollut paljon poliittista kuohuntaa? Diktaattori Aljaksandr Lukashenkan joukot ovat pysäyttäneet protesteja väkivallalla ja kuolettavan voiman käytöllä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton johtaja Rene Fasel vieraili Valko-Venäjällä keskustelemassa kisojen kohtalosta. Hänen lämmin halauksensa diktaattori Lukashenkan kanssa ikuistettiin kameroin, ja kohu oli valmis.

Kisojen kohtalo on herättänyt paljon huolestusta kiekkoväestä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja ja suomalainen kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola tyynnytteli ihmisiä Twitterissä.

– Ottakaa nyt jääkiekon ystävät vielä hetki rauhallisesti. Kyllä tämä vielä ihan hyvin päättyy ja kisat pelataan, mutta ei varmaankaan Minskissä, Kummola kirjoittaa.

Kisat oli määrä pelata puoleksi Valko-Venäjällä ja puoleksi Latviassa. On spekuloitu, että kisat siirrettäisiin kokonaisuudessaan Latviaan.