Patrik Laine tekemässä pian suomalaista NHL-historiaa? Jari Kurrin ennätys menossa kovaa vauhtia murskaksi

© Kuva: Getty Images

Patrik Laine on NHL-uransa aikana saanut tottua kritiikkiin. Toisinaan on arvosteltu hänen puolustustaan, ja toisinaan on irvailtu hänen laskeneita maalimääriään. Kaikesta huolimatta tilastojen valossa Laine on kuitenkin pelannut poikkeuksellisen NHL-uran tähän mennessä.

Laine on vasta 22-vuotias, mutta on jo iskenyt 250 tehopistettä NHL:ssä. Vain kaksi suomalaista on iskenyt enemmän tehoja ennen kuin täyttivät 23 vuotta. He ovat Jari Kurri (265) ja Sebastian Aho (263).

Laineella on realistiset mahdollisuudet nousta kaikkien aikojen parhaaksi nuoreksi suomalaiseksi. Hän täyttää 23 vuotta vasta huhtikuun lopulla. Hänellä on siis reilut kolme kuukautta aikaa tehdä 16 tehopistettä murskatakseen Kurrin ennätyksen.

Saavutus on erityisen komea, kun ottaa huomioon Laineen roolin. Hän on pelannut Winnipegin ykkösylivoimassa, mutta on silti pelannut kakkosketjussa varsin pieniä minuutteja tehoihinsa nähden.