Nuorten Leijonien hyökkääjällä hurja paluu Liiga-kaukaloihin – tuore KHL-vahvistus sikaili

© Kuva: Leijonat.fi

Vuodenvaihteessa Edmontonissa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueessa pelanneen Juuso Pärssisen paluu Liiga-kaukaloihin sujui mallikkaasti.

19-vuotias TPS-hyökkääjä takoi tehot 2+1 turkulaisten napattua selvän 5-1-kotivoiton Mikkelin Jukureita vastaan. Seitsemässä nuorten MM-kisaottelussa tehot 2+2 iskenyt Pärssinen on naulannut tämän kauden 19 Liiga-pelissään nyt tehot 4+11=15.

Mikkeliläisten riveissä debyyttinsä tehneen entisen NHL- ja KHL-jyrä Brandon Yipin alku Liiga-kaukaloissa ei sen sijaan sujunut aivan odotusten mukaan. 10 kuukautta pelaamatta ollut 35-vuotias hyökkääjä lähti ulos isoista ovista 5+20 minuutin rangaistuksen myötä. 174 NHL-ottelua urallaan pelannut Yip taklasi TPS-puolustaja Oliver Bohmin laitaa vasten päähän kohdistuneella taklauksella.

Perjantain toisessa Liiga-kamppailussa Kouvolan KooKoo löi kotonaan Vaasan Sportin maalein 4-3. Kotijoukkueen ykkösketju oli pelipäällä Kyle Platzerin johdolla. KooKoon ykkössentteri keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä.