NHL-kausi alkaa ensi yönä – ennustimme maali- ja pistepörssin voittajat sekä paljon muuta

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi starttaa pitkän odotuksen jälkeen ensi yönä. Ennakoimme tässä artikkelissa tulevan kauden henkilökohtaisten palkintojen voittajia.

Vezina Trophy: Carey Price, Montreal Canadiens

Parhaan maalivahdin tittelin ennakkosuosikki on Montrealin Carey Price. Konkarivahdin otteet ovat ailahdelleet jo vuosia, mutta viime kauden pudotuspeleissä hän nousi vanhalle tasolleen. Kymmenessä ottelussa Pricen torjuntaprosentti oli 93,6, ja hän oli suurin yksittäinen syy, miksi Montreal pärjäsi niinkin hyvin. Jos hän pystyy pelaamaan runkosarjassa lähellekään samaa tasoa, on Vezina Trophy taattu.

Art Ross Trophy: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavid on vasta 24-vuotias, mutta tästä huolimatta hän on voittanut NHL:n pistepörssin jo kahdesti. Ilman loukkaantumisia voittoja olisi kertynyt useampiakin. Viime kaudella McDavid nakutti 64 ottelussa tehot 34+63=97. Hän nakutti siis 1,52 pistettä per ottelu. Jos McDavid saa pelata terveenä, on hän ylivoimainen ennakkosuosikki Art Ross Trophyn voittoon.

Rocket Richard Trophy: Mika Zibanejad, New York Rangers

Mika Zibanejad on tällä hetkellä yksi jääkiekon parhaista maalintekijöistä. Hänen tulinen lämärinsä on suorastaan rikollisen aliarvostettu. Viime kaudella hän tykitti runkosarjassa 57 otteluun 41 häkkiä. Nyt Rangers on vahvistunut viime kaudesta, ja erityisesti ylivoimapeliin on tarjolla vahvistuksia. Zibanejadille riittää nyt muitakin tarjoilijoita kuin Artemi Panarin.

Mika Zibanejad onnistui viime kaudella iskemään neljä maalia yhdessä ottelussa. Kuva: Getty Images

Norris Trophy: Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Victor Hedman harvemmin keikkuu puolustajien pistepörssin kärjessä. NHL:n parhaisiin kiekollisiin pakkeihin nähden hän on kuitenkin ylivoimainen omalla alueellaan. Hedman todisti taitonsa viime kauden pudotuspeleissä iskemällä 25 otteluun tehot 10+12=22. Hänet valittiinkin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Selke Trophy: Ryan O’Reilly, St. Louis Blues

Ryan O’Reilly on pokannut urallaan Selke Trophyn jo kertaalleen. Hän tekee raivokkaasti töitä kaukalon kummassakin päässä ja on erinomainen aloittaja. Tehoistakaan pystin voittaminen tuskin jää kiinni, sillä O’Reilly on ylittänyt 60 tehopisteen rajapyykin kaikilla kolmella edellisellä kaudellaan. Suurin haastaja hänelle on