Näkökulma: Puheet Hannu Hanhesta voidaan unohtaa – Suomen ei tarvitse enää kummarrella länteen

© Kuva: Leijonat.fi

Vuosikymmenien ajan Suomessa ollaan jauhettu siitä, kuinka vaikea vastus Ruotsi on. Traumat Torinon olympialaisista ja vuoden 2003 kotikisoista elävät jääkiekkoväessä vahvoina.

Kiekkoihmisten puheissa Ruotsi nähdään usein voittamattomana Hannu Hanhena. Viimeistään tuuri kääntää ottelun aina länsinaapurille, jos niin ei muuten käy. Kaikesta yrityksestä huolimatta Suomi on aina Aku Ankka, jolle aurinko ei koskaan paista.

Nyt vanhat tarut häviäjä-Suomesta voidaan unohtaa.

Seitsemän viime vuoden aikana Suomi on voittanut kolme kertaa nuorten maailmanmestaruuden. Samana aikana Ruotsi ei ole voittanut ainuttakaan mestaruutta. Vuonna 2016 Nuoret Leijonat päihitti Ruotsin finaalissa vieläpä jatkoajalla.

Tänään suomalaiset nousivat voittoon 0-2 tappioasemasta. Vuoden 2019 MM-kisojen välierässä Leijonat voittivat jatkoajalla luvuin 5-4. Tuolloinkin Suomi oli pahimmillaan 1-3 häviöllä. Suomi on todistanut lukemattomia kertoja, että tappioasemastakin voidaan nousta vielä voittoon oli sitten vastassa Ruotsi tai mikä maa tahansa.

Suomi ei ole jääkiekossa vielä isoveli. Ruotsalaisia pelaajia varataan enemmän NHL:ään, he voittavat enemmän yksilöpalkintoja ja heitä löytyy enemmän kaikenlaisilta TOP-listoilta.

Tänään Nuoret Leijonat kuitenkin näytti jälleen, että suomalaisen kiekkoväen on turha nöyristellä länsinaapuria. 2000-luvun traumat on syytä viimeistään nyt kuopata lopullisesti.


PÄIVÄN VIHJE: LOKOMOTIV JAROSLAVL – JOKERIT

Karkaako Lokomotiv vai nouseeko Jokerit rinnalle ottelusarjassa?