MM-välierän suurin leijonayllättäjä ei suostunut masentumaan katkeran tappion jälkeen – ”Aiomme antaa parhaamme, mitä irti saamme ja ottaa pronssit”

© Kuva: Leijonat.fi

Nelosketjuun pudonneen Kasper Simontaipaleen kaksi maalia syöttänyt pakki Kasper Puutio, 18, oli yksi Nuorten Leijonien parhaimpia ja värikkäimpiä pelaajia alle 20-vuotiaiden MM-kisojen välieräottelussa. Kärppien lupaus napsi turnauksen avauspinnanssa, jopa ykkössyöttöinä kummatkin pisteet, mutta tämäkään ei riittänyt. USA voitti tiistaiaamuyön pelin ja marssi finaaliin luvuin 4-3.

Vaikka kaksi kertaa takaa rinnalle nousseen sinivalkoisen lauman tappio oli katkera, ei Florida Panthersin viime syksyn viidennen kierroksen 153. varaus Puutio työntänyt päätään puskaan pelin tauottua.

– Tämä matka täällä kuplassa on ollut todella mahtava näiden kavereiden kanssa. Haluamme edelleen napata mitalin ja olla ylpeitä. Aiomme antaa parhaamme, mitä irti saamme ja ottaa pronssit, Puutio lupasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Tappiosta huolimatta peli oli Suomen kenties paras koko turnauksessa nimenomaan joukkuetasolla. Yhdysvallat iski niinä ainoina ja harvoina hetkinä, kun se haistoi Nuorten Leijonien pelissä pienen pieniä heikkoja hetkiä tai kohtia.

– Osoitimme niitä merkkejä, joita näytimme myös Ruotsia vastaan puolivälierissä. Tiesimme, mitä teemme. Me uskoimme ja luotimme prosessiimme, oikea käsi alhaalla pelaava Puutio painotti.

Suomalaisleirin kasaaminen loppiaisyön pronssiotteluun ei ole helppo pala, vaikka pronssimitali on mitali sekin.

– Tulee olemaan vaikeaa taatusti. Mutta tietysti kyseessä on viimeinen peli, joten toivon, että tuomme kaukaloon kaiken panoksen, päävalmentaja Antti Pennanen huokaisi.

Pronssiottelu alkaa ensi yönä kello 00.30.