NHL:ssä käy parhaillaan kova kuhina joukkueiden raivatessa kokoonpanoihinsa tilaa pian alkavaa kautta silmällä pitäen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Chicago Blackhawks on heivaamassa 662 NHL-ottelua urallaan pelanneen konkarihyökkääjä Zack Smithin siirtolistalle, jonka kautta mikä tahansa NHL-seura voi napata tämän riveihinsä ilman korvausta.

Smithin tapauksessa muiden seurojen kiinnostus olisi yllättävää, sillä pahoista loukkaantumisista kärsinyt isokokoinen kanadalainen tienaa tulevasta kaudesta muhkeaa 3,25 miljoonan dollarin palkkaa. Smith pelasi viime kaudella Blackhawksissa 50 ottelua tehoin 4+7=11.

Friedman paljasti saman kohtalon odottavan myös Winnipeg Jetsin hyökkääjä Marko Danoa. 26-vuotias Dano edusti kolmella viimeisellä kaudella Columbus Blue Jacketsia, joskin miehen kausi sujui kolmea ottelua lukuunottamatta AHL-seura Cleveland Monstersin riveissä. Danon vuosipalkka on 700 000 dollaria.