Ilvekseltä nimekäs kaappaus: Leijonien maailmanmestari liittyy ryhmään!

© Kuva: Ilari Isotalo

Ilves tiedottaa nettisivullaan kovasta vahvistuksesta puolustukseensa, kun Leijonien kevään 2011 maailmanmestari Anssi Salmela liittyy joukkueeseen.

Alkukauden ilman seuraa olleen 36-vuotiaan Salmelan sopimus kattaa aluksi helmikuun ja pakki liittyy ryhmään ensi viikon alussa.

– Aluksi tavoitteena on saada mies hyvään pelikuntoon ja päästä hyvin ryhmään mukaan. Nyky-Ilveksen toiminta on vaikuttanut hyvältä ja joukkueen pelityyli rohkealta. Urani alkoi aikoinaan täällä Ilveksessä, ja hyvillä fiiliksillä liityn nyt joukkueeseen, toteaa Salmela tiedotteessa.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela on Salmelan tuloon erittäin tyytyväinen.

– Anssi on miettinyt eri vaihtoehtoja ja pelipaikkoja tälle kaudelle, ja on hienoa, että saimme asiat sovituksi tällä viikolla. Hän liittyy joukkueeseemme ensi viikon alussa karanteenijaksonsa päätyttyä. Sopimuksemme kattaa aluksi helmikuun, jonka jälkeen päivitämme tilanteen. Anssi pelaa ensimmäisen kerran siinä vaiheessa, kun hän itse kokee olevansa valmis, Koskela kertoo ja jatkaa:

– Pelaajana Anssilla on jo tässä vaiheessa takanaan aivan mahtava ura. Hän on nähnyt ja kokenut paljon eri sarjoissa sekä pelannut aina isossa roolissa ja isolla tunteella huippujoukkueissa. Anssi on erittäin kova kilpailija ja itsensä likoon laittava puolustaja, joka pelaa aina uskalluksesta voittaa eikä ikinä pelosta hävitä. Hänellä on kyky pelata kaikissa tilanteissa ja ottelun ratkaisuhetkillä niin puolustus- kuin hyökkäyspäädyssäkin.

Nokialaislähtöinen Salmela pelasi ensimmäiset juniorivuotensa Ilveksessä, josta hän siirtyi myöhemmin Tapparaan, jonka Liiga-joukkueesta hänet muistetaan Suomessa parhaiten.

Konkari on pelannut kotimaassa viimeksi Tapparassa kaudella 2007-08, jonka jälkeen tutuksi ovat tulleet niin NHL, kuin Euroopan huippusarjat KHL, SHL, ja viimeisillä kahdella kaudella Sveitsin pääsarja NLA:n EHC Biel-Bienne.