Pelaajat treenaavat ympäri Suomen: Nuoria Leijonia koetellaan olosuhteiden pakosta kovalla kädellä – “Uskon, että he handlaavat tämän hienosti”

© Kuva: Leijonat.fi

Kuplissa, pienryhmissä treenaamista, varovaista elämää ulospäin, koronatestejä. Siitä on Nuorten Leijonien aika ennen vuodenvaihteen MM-kisoja tehty hyvin pitkälle.

– Jokainen kokee sen henkilökohtaisesti, että kuinka raskasta se onkaan. Mun on siihen hankala vastata yleisesti. Uskon, että pelaajat ovat tämän syksyn aikana oppineet. Ja yleensä huippu-urheilijat ovat aika sinnikkäitä, U20-maajoukkueen luotsi Antti Pennanen sanoi etänä järjestetyssä mediatilaisuudessa STT:n toimittaja Petteri Ikosen kysyessä pelaajien pääkopan kestävyyttä.

– Uskon, että he handlaavat tämän hienosti. Kaikilla on iso unelma päästä pelaamaan Kanadaan nuorten MM-kisoja, jotka ovat erittäin iso tapahtuma, vaikka yleisöä ei ole. Käsittääkseni ne tullaan välittämään tv:stä erittäin monelle ihmiselle.

Nuorilla Leijonilla on paikkakuntakohtaisesti Oulussa, Tampereella, Turussa ja Uudellamaalla ryhmiä, joissa pelaajia on kourallisen verran.

– Sitten on yksittäisiä pelaajia, jotka harjoittelevat omilla paikkakunnillaan.

– Osassa on maajoukkuevalmentajat ja osassa seurajoukkuevalmentajat. He auttavat meitä prosessissa ja vetävät pelaajille harjoituksia.

– Pelaajat tulevat karanteeniolosuhteista ja normaalia elämää he eivät pysty elämään. Mullakin on lapset vietävä kouluun ja päiväkotiin – sellaista elämää tässä on pystyttävä elämään.