Onko hyvin liitäneen TPS:n pelaamisessa pelottava epäkohta? Näitä koheltamisia ei sallita – asiantuntija C Morelle: “Harmittaa Raipen puolesta – on vaikea reagoida näihin”

© Kuva: Juha Tamminen

TPS:stä on puhuttu sen olevan eräänlainen muukalaislegioona, kun joukkueesta löytyy venäläisvahti, peräti neljä ruotsalaispakkia sekä kaksi venäläis- ja kaksi yhdysvaltalaishyökkääjää.

Ulkomaalaisista puhuttaessa on selvä, että nämä ovat Liigassa lähtökohtaisesti vahvistuksia tai kasvamassa nuorina kohti kirkkaampia valoja. Täten siis yksittäisen pelaajan virheitä katsotaan eittämättä terävällä silmällä, toisin kuin vaikka oman kasvatin.

TPS:n ulkomaalaisvahvistusten perjantain Tappara-häviö (3-6) ei mennyt kaikilta osin ihan nappiin. Esimerkiksi Alen Bibicin (-1), Austin Ortegan (-1) ja Josh Kestnerin (-2) tilastoihin kirjattiin miinusta.

Pelin lopullisesti ratkaisseessa vieraiden Michal Moravcikin 3-6-maalissa sen sijaan TPS:n Ruslan Iskhakov kohelsi uskomattomalla tavalla omissa tarjottuaan kiekon tsekille kultatarjottimella. Näet osuman täältä.

– Näitä tulee Iskhakoville… Ortegalle tuli viime pelissä, C Moren ottelulähetyksessä asiantuntijana toiminut Ismo Lehkonen sanoi.

Ortega passasi keskiviikon Pelicans-pelissä pikkumustan omassa puolustuspäässä rummun kautta suoraan Ryan Laschille, jonka syöttö tavoitti 2-2-tasoituksen päätöserässä tehneen Antti Tyrväisen. Pelicans lopulta voitti jatkoilla 3-2.

– Vähän harmittaa Raipen (Raimo Helminen) puolesta. Kun joukkueeseen tulee ulkomaalaisvahvistuksia, odotetaan niiltä tietynlaista varmuutta ja voittavia toimintoja. Valmentajan on aika vaikea reagoida näihin etukäteen, Lehkonen manasi Iskhakovin sokkoyöttöä.

– Valmennuksellisesti ajatellen: Nämä kestetään, jos näitä tekee omat junnut, joita otetaan ihan oikeasti kasvamaan, Lehkonen järkeili.

Se on rahaa aina seuran pankkiin, mutta ulkomaalaisvahvistusten nähdyt kohellukset tulee jäädä menneisyyteen.

Iskhakovin saldo kauden 17 pelissä on 2+6=8 (-1). TPS:n kultakypärä on Kestner, joka on niputtanut 20 pelissä tehot 11+8=19 (+2). Kymmenen ottelun pisteputkessa ollut turkulaispoppoo keikkuu Liigassa sen joulutauolla toki pirteästi vitosena.