”On varmaan kolmen parhaan ketjun joukossa KHL:ssä” – Leijonat Venäjälle yllättäen ilman kovia pinnoja takovaa suomalaisketjua, Jukka Jalonen perusteli

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen miesjoukkue lähtee ensi viikolla pelattavaan Venäjän Euro Hockey Tourin turnaukseen varsin kokeneella joukkueella, kun mukana on lähes kahden kentällisen verran 1980-luvulla syntyneitä ukkoja.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on mielissään tästä.

– Kertoo, että intoa ryhmään mukaan tulemiseen oli. Se oli tosi hienoa huomata, luotsi sanoi maanantaina etänä järjestetyssä maajoukkueiden mediatilaisuudessa.

Suurimmat menetykset ovat KHL:ssä loistaneet Markus Granlund, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen. Salavat Julajev Ufan miehiä, ykkösketjun ukkoja, kaikki.

– Aina tulee valintatilanteissa kieltäytymisiä loukkaantumisista tai henkilökohtaisista syistä johtuen. Ufan ykkösketju on varmaan kolmen parhaan ketjun joukossa KHL:ssä.

– Kysyttiin heitä mukaan, mutta valitettavasti eivät päässeet. Joku muu saa sauman heidän paikalla.

– Muuten lähes kaikki ovat mukana, keitä pyydetiin matkaan.

Pystyykö Jalonen avaamaan kolmikon poisjääntiä?

– Yleensä poisjäämisissä on toimittu niin, että ne ovat henkilökohtaisia asioita. Jos pelaajat haluavat kertoa, niin kertovat sitten. Mutta kenelläkään ei ollut sellaista syytä, että joku olisi kieltäytnyt maajoukkueesta pelaamisesta, luotsi muotoili.

Hartikainen on summannut 28 pelissä tehot 16+18=34 (+4). Granlund komppaa joukkueen toiseksi tehokkaimpana, kun 26 pelissä hän on niputtanut saldon 12+16=28 (+13), 30 ottelua pelannut Manninen on kolmosena lukemin 9+15=24 (+10).


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?