Nuoret Leijonat porskuttaa voitosta voittoon – todellinen yllättäjä loistaa Suomen tehokkaimpana pelaajana

© Kuva: Leijonat.fi

Suomesta tuli myöhään sunnuntai-iltana ensimmäisen kahden voiton maa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Nuoret Leijonat löi jääkiekkomaailman terävimmän kärjen takana keikkuvan Sveitsin alkulohko A:n pelissä luvuin 4-1.

Attilio Biasca vei Sveitsin pelin alussa 0-1-johtoon, mutta sen jälkeen sinipaidat iskivät neljästi, eikä Suomi enää johtoasemasta luopunut. Suomen maalit kokonaisvaltaisesti sen väkevässä ottelussa olivat Anton Lundellin (2+1=3), Juuso Pärssisen (1+1=2), Aku Rädyn (2+1=3) ja Kasper Simontaipaleen (1+2=3) käsialaa.

Ensimmäinen häkki syntyi Simontaipaleen upean maltin ja syötön jälkeen, kun Lundellin lisäksi myös Roni Hirvonen (0+2=2) oli lyömässä pikkumustaa sisään. Toinen osuma puolestaan syntyi Pärssisen huikean soolon ja rystynoston päätteeksi.

Kolmannen maalin Räty ohjasi komeasti sisään Brad Lambertin (0+2=2) passista, ja neljännen Simontaival komean syöttökuvion päätteeksi b-pisteiden välistä.

Suomen ykköspistemies kahden pelatun ottelun jälkeen on yllättäen tehot 1+3=4 viimeistellyt Kärppien pakki Topi Niemelä.

Näkyvä tapaus oli myös Ville Heinola (0+1=1), joka pelasi etenkin kiekon kanssa upeasti ja näppärästi. Lukossa luutiva pakki oli tosin myös päätöserässä sössiä kiekon omaan häkkiin oman maalin takaa, mutta hän pelasti lipsahduksen.

Koska nollilla olevat Sveitsi ja Saksa eivät voi enää nousta Suomen ohi, varmisti Nuoret Leijonat puolivälieräpaikan. Sinivalkoiset punnitsevat alkulohkossa vielä Slovakian ja Kanadan.

Suluissa pelaajien turnaustehot.

LUE MYÖS:
Kärppien suurlupaus koki vuosi sitten katkeran kohtalon nuorten MM-kisojen alla – otti nyt pettymyksen takaisin: ”Ei ole siitä hampaankolossa”