NHL-toimittaja avaa: tämä seikka määrittää Granlundin, Haulan ja Vatasen tulevat sopimukset

© Kuva: Getty Images

Monet NHL:ää seuraavat suomalaiset ovat kummastelleet Mikael Granlundin, Erik Haulan ja Sami Vatasen uusien sopimusten viivästymistä.

The Athleticin NHL-toimittaja Thomas Drance avasi artikkelissaan paikallaan junnaavien NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden tilannetta.

Drance muistuttaa, että edellisen UFA-markkinoilta poimitun pelaajan sopimuksesta (Dominik Kahun Edmonton Oilersiin) on vierähtänyt jo kahdeksan viikkoa. Toimittajan mukaan pattitilanne tulee jatkumaan siihen saakka, kunnes tieto tulevan NHL-kauden alkamisesta ja pelien lukumäärästä on selvillä.

– Haluamme nähdä, mihin tilanne kehittyy. Tällä hetkellä ei ole järkeä solmia sopimuksia ennen kuin tiedämme, miltä asiat ensi kauden suhteen näyttävät, kommentoi nimettömänä pysyttelevä pelaaja-agentti.

Drancen uskomuksen mukaan loppujen vapaana olevien pelaajien sopimusralli käynnistyy välittömästi NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen päästyä yksimielisyyteen ensi kauden kulusta.

Suomalaisittain tilanne on mielenkiintoinen, onhan vapailla markkinoilla yhä mm. kolme jutun alussa mainittua suomalaisnimeä. Muista huippupelaajista ilman sopimusta ovat yhä esimerkiksi Mike Hoffman sekä Ilja Kovaltshuk. Myös useat rajoitetut vapaat agentit Mathew Barzalin johdolla odottavat yhä tilanteen selkiytymistä ennen jatkosopimusten solmimista.

NHL-toimittaja Andy Stricklandin mukaan NHL pyrkii tällä hetkellä saamaan kauden käyntiin tammikuun puolivälissä tai kuun lopulla.