MM-kisat pois Valko-Venäjältä – Kalervo Kummola paljastaa IS:lle: ”Yksin aloin puhua asiasta”

© Kuva: Ilari Isotalo

Valko-Venäjällä ja Latviassa pelattavaksi suunnitellut miesten MM-kisat on näillä näkymin tarkoitus järjestää kokonaisuudessaan Valko-Venäjän ulkopuolella.

Watson uutisoi sunnuntaina kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Faselin kääntyneen siirron kannalle. Samoilla linjoilla on asiaa Ilta-Sanomille kommentoinut IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola.

– Jutun (Watsonille) kirjoittanut Klaus Zaugg on sellainen Faselin luottotoimittaja. Lisäksi puhuin jouluaattona Faselin kanssa ja tiedän, että hän on lähdössä Valko-Venäjälle kertomaan asiasta. Hän oli lähdössä sinne jo pari viikkoa sitten, mutta sairastui koronaan, Kummola kommentoi IS:lle antamassaan haastattelussa.

– Oikeastaan yksin aloin puhua asiasta hallituksessa. Sitten Tanskan liiton puheenjohtaja lähti mukaan ja Faselkin pikkuhiljaa, hän kertoo.

Yhdessä Valko-Venäjän ja Latvian kanssa järjestettäväksi aiottuja kisoja ei ole tarkoitus myöskään siirtää Valko-Venäjän lohkon osalta Venäjälle. Pietari oli ensin IIHF:n suunnitelmissa toisena pelipaikkakuntana. Toinen vaihtoehto on pelata kisat kokonaan Riiassa, mutta ongelmana on se, että Latviasta löytyy vain yksi riittävän kookas areena tapahtuman läpiviemiseksi.

– Koronasta tuskin on vielä keväällä päästy kokonaan eroon, joten voisi olla hyvä ratkaisu pelata kisat yhdessä kaupungissa ja välttää turhaa matkustelua. Toiseksi peliareenaksi voisi valjastaa paikallisen jalkapallostadionin, jonne saisi 6 000 katsojan peliareenan, Kummola pohtii.

Lähde: Ilta-Sanomat