Mikko Koskista yritettiin korvata ruotsalaisvahdilla – toimittaja puolustaa nyt parjattua suomalaista

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin GM Ken Holland yritti parantaa joukkueensa maalivahtiosastoa heti vapaiden markkinoiden auettua. Seura yritti epätoivoisesti hankkia Vancouver Canucksista vapautuneen Jacob Markströmin, mikä olisi todennäköisesti tarkoittanut lähtöä Mikko Koskiselle. Markström päätyi kuitenkin Calgary Flamesiin.

– Ken Holland aloitti vapaat markkinat menemällä suoraan maalivahtien ja Jacob Markströmin perään. Hän yritti loppuun asti saada Markströmiä. Se kertoo siitä, että hän halusi parantaa maalivahtiosastoa, Sportsnetin toimittaja Mark Spector kertoo.

Spector ei kuitenkaan näe, että Koskinen itsessään olisi ongelma. Hän muistuttaa, että kanadalaisseurojen ykkösvahdeista vain kahdella oli Koskista parempi torjuntaprosentti. Toinen heistä oli Markström ja toinen Vezina Trophyn voittanut Connor Hellebuyck.

Koskisen sijaan Edmontonilla on toinen ongelma: kakkosvahti Mike Smith.

– Kyse ei ole siitä, etteikö Koskinen voisi pelata puolet kaudesta, voittaa pelejä ja pelata 91,7 torjuntaprosentilla. Isompi kysymys on Mike Smith, joka pelaa ehkä 40 prosenttia peleistä. Hän täyttää maaliskuussa 39 vuotta ja on vanhempana hieman epätasainen. Isompi kysymys on, että saako Koskinen tarpeeksi tukea ollakseen Edmontonin ykkösvahti, Spector kommentoi.