NHL:n 2010-luvun menestysseura Chicago Blackhawks lähtee alkavaan kauteen ilman kolmea luottohyökkääjäänsä, kun kapteeni Jonathan Toewsin lisäksi sivussa ovat sekä Alexander Nylander että ranteensa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen kenraaliharjoituksessa murtanut superlupaus Kirby Dach.

Nyt Windy Citystä kuuluu vaihteeksi hyviäkin uutisia, sillä viimeksi marraskuussa 2019 tositoimissa nähty Andrew Shaw on viimein toipunut pelikuntoon pitkään jatkuneiden päävammojensa jäljiltä.

29-vuotias hyökkääjä harkitsi pitkään jopa uransa lopettamista aivotärähdysoireiden pitkittyessä. Kaudella 2011-12 Blackhawksin riveissä debytoinut Shaw on pelannut urallaan pudotuspelit mukaan laskettuna yli 600 NHL-ottelua. Parhaalla kaudellaan 39 tehopistettä nakuttanut alempien kenttien työjuhta on voittanut Blackhawksin paidassa kaksi Stanley Cupia (2013 ja 2015).

Kanadalaishyökkääjän 3,9 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kesällä 2022.