Kyle Dubas vaatii joukkueeltaan enemmän uhrauksia menstyksen takaamiseksi – ”Niin voimme saavuttaa potentiaalimme”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin suoritukset viime kausina ovat herättäneet kysymyksiä joukkueen rungosta. Huippunippu ei ole edennyt pudotuspelien toiselle kierrokselle vielä kertaakaan nykyrosterilla. GM Kyle Dubasin mielestä Toronton menestyksen tiellä ovat olleet he itse.

– Yleensä puhutaan siitä, miten muutaman pelaajan sisääntuominen voi muuttaa joukkuetta. Minusta isompi vaikutus on siinä, miten se vaikuttaa jo olemassa olevan rungon kanssa, Dubas kertoo TSN-sivuston haastattelussa.

– Pelaajamme uskovat tämän olevan loistava mahdollisuus. Jos he ovat valmiita uhraamaan omaa henkilökohtaista mukavuusaluettaan, niin voimma yltää potentiaaliimme.

Toronton joukkuetta on useasti haukuttu ”pehmeäksi”. Dubas on tehnyt syksyllä täsmähankintoja nimen omaan tämän asian korjaamiseksi. Hänen mukaansa joukkueella on kuitenkin eri käsitys siitä, mikä tekee joukkueesta ikävän vastustajan.

– Me mietimme sitä näin: oletko valmis menemään jokaiseen kiekkoon täysillä? Päätätkö voittaa kiekon tilanne mikä hyvänsä? Annatko aina kaikkesi?

Toronton pudotuspelimenestys on ollut sanalla sanoen heikkoa viime kausina. Viime kaudella Stanley Cupin pudotuspelit jäivät kanadalaisjoukkueelta kokonaan sivuun. Sitä pettymystä edelsi kolme tappiota ensimmäisellä kierroksella.