Jättiyllätys! HäSa: Suomalaispuolustaja edustaa jatkossa Sveitsin maajoukkuetta: ”Leijonat on kuopattu osaltani”

© Kuva: Juha Tamminen

Puolustaja Santeri Alatalo ei ole saanut koskaan näytönpaikkaa Leijonissa, minkä vuoksi hän tavoittelee nyt maajoukkueunelmaansa toisen kansalaisuuden avulla.

Hämeen Sanomat tavoitti 30-vuotiaan suomalaispuolustajan, joka kertoi yllätyspäätöksestään lauantaina. Alatalo on pelannut viimeiset kahdeksan vuotta Sveitsin pääsarjassa ja nyt hän on saanut myös maan kansalaisuuden.

– Sieltä tuli kiinnostusta ja varmasti pelataan sitten, kun maajoukkuepelejä täällä taas voidaan pelata. Leijonat on nyt kuopattu osaltani ja mennään Sveitsin mukaan, Alatalo paljastaa Hämeen Sanomille.

Kokenut puolustaja on pelannut NLA:ssa vahvasti. Tällä kaudella EV Zugin varakapteeni on summannut 16 ottelussa peräti 15 (2+13) tehopistettä, joten näytöt ovat olleet hyviä. Leijonista ei ole kuitenkaan oltu koskaan pelaajaan yhteydessä, mikä laittaa harmittamaan.

– Oli se vaikea päätös. Olisi se ollut yksi unelma pelata Leijonissa, mutta ei näyttänyt enää siltä, että sinne pääsisi.

– Lupauduin sitten Sveitsin maajoukkueen käyttöön. Olenhan toisaalta aloittanut pelaajauranikin Sveitsissä. Se tuntuu varmasti hyvältä, kun Sveitsin maajoukkuepaidan pääsee pukemaan päälleen, Suomen alle 19- ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueissa pelannut Alatalo kertoo.