Erikoinen kuvio: MM-kisat sittenkin V-Venäjälle? Liitolta outo lausunto

© Kuva: Getty Images

Watson-lehti kirjoitti äskettäin, ettei Valko-Venäjällä pelattaisi jääkiekon MM-kisoja vuonna 2021. Taustalla piti olla se, ettei Valko-Venäjällä pelaaminen ole mahdollista maan poliittisen tilanteen vuoksi. Tilanteen ei uskota olevan kovinkaan paljoa parempi keväällä.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Faselin piti matkustaa Valko-Venäjälle kertomaan asiasta maan presidentti Aleksandr Lukashenkolle. Koronavirus esti tämän, ja Fasel matkaa maahan tammikuun alussa. Watsonin mukaan hän menee kertomaan kisojen siirtämisestä maasta.

Fasel on heittänyt vettä kiukaalle oikein urakalla, kun tämä on kertonut uutistoimisto AFP:n mukaan, että liitto tekee kaiken mahdollisen Valko-Venäjällä pelaamisen eteen. Fasel tyrmäsi samalla Watsonin väitteet Valko-Venäjällä pelaamattomuudesta syvimpään mahdolliseen suonsilmäkkeeseen.

Alunperin kisat piti pelata normaalisti toukokuussa Valko-Venäjällä ja Latviassa, mutta ensiksi mainitun maan ihmisoikeusongelmien lisäksi koronavirustilanne on sotkenut MM-kuvioita. Kisat siirtyivät kansallisten sarjojen venymisten takia touko-kesäkuun taitteeseen.