HELSINKI. Voitosta voittoon Helsingin Karjala-turnauksessa edennyt Venäjän ”poikajoukkue” varmisti turnauksen ykkössijan sunnuntaina kaadettuaan päätöspäivän ensimmäisessä ottelussa Tsekin luvuin 3-0.

Turnauskakkoseksi jäänyt Tsekki oli ”finaalissa” se, joka pystyi luomaan pitkiä hyökkäyspään kiekollisia paineita useaan otteeseen. Maalintekijän rooli jäi kuitenkin Venäjälle. Sen ykköstykki oli tehot 1+1=2 latonut Jegor Chinakhov.

Pistepörssin kärjessä keikkui peräti kuusi venäläistä Vasili Podkolzinin (1+4=5) johdolla, ennen Suomen ja Ruotsin välistä turnauksen päätöspeliä. Muut kärkinimet olivat Jegor Afanasjev (2+2=4), Rodion Amirov (3+0=3), Chinakhov (2+1=3) ja Daniil Chayka (1+2=3) sekä Ilja Safonov (1+2=3).

Erityismaininnan ansaitsee myös Venäjän maalivahti Jaroslav Askarov, joka urakoi maansa jokaisessa pelissä. Torstaina Leijonia vastaan selän taakse livahti kaksi kiekkoa, lauantaina Tre Kronorin käsittelyssä yksi ja sunnuntaina ei siis ensimmäistäkään.

Sunnuntain ottelun toisessa erässä kohahti, kun Tsekin vuonna 2003 syntynyt häkkipää David Jiricek jyräsi Venäjän Jegor Spiridonovia selkään pelin puolen välin paikkeilla. Venäläiset kiehuivat ja olivat jo nyrkit pystyssä, mutta 16-vuotias pakki selvisi kahden minuutin estämisjäähyllä.