Veikö NHL-sopimus Jesse Puljujärven motivaation Liiga-kiekkoa kohtaan? Näin tilastot kertovat

© Kuva: Juha Tamminen

Jesse Puljujärvi ei ole ollut viime aikoina oma itsensä Liigassa. Viime kaudella nuori hyökkääjä oli löytänyt pelaamisen ilon ja nakutti runkosarjan 56 ottelussa huimat tehot 24+29=53.

Vuoden 2020 marraskuussa Puljujärven tehot ovat olleet kateissa. Viidessä ottelussa on syntynyt vain yksi maali ja kolme tehopistettä. Jäähyminuutteja on kertynyt viidessä matsissa huimat 37 minuuttia.

Monet kiekkofanit ovat spekuloineet, että Puljujärven motivaatio Liiga-kiekkoa kohtaan on ollut kadoksissa sen jälkeen, kun hän solmi NHL-sopimuksen lokakuun 7. päivänä. Ennen NHL-sopimuksen rustaamista Puljujärvi oli ehtinyt pelata kaksi ottelua, joissa hän oli tehnyt tehot 1+0.

Ennen kauden alkua Jesse Puljujärvi pelasi 15 harjoitusottelua. Niissä hän tykitti tehot 10+14=24. Piste-keskiarvo kahdessa runkosarjamatsissa ja harjoitusotteluissa oli 1,47 tehopistettä ottelua kohden. NHL-sopimuksen jälkeen vastaava lukema on ollut 0,82.