Vain Mikko Rantanen olisi edellä! NHL-toimittaja povaa Colorado-kipparille tuntuvaa palkankorotusta

© Kuva: Getty Images

Tuleva NHL-kausi on Colorado Avalanche-kapteeni Gabriel Landeskogin nykyisen sopimuksen viimeinen.

Vain 20-vuotiaana Avalanche-kippariksi vuonna 2013 nimetty ruotsalainen on osoittautunut vuosien saatossa joukkueensa luottopelaajaksi ollen tärkeä linkki ykkösketjussa Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen rinnalla.

NBC Sportsin toimittaja Adam Gretz pitää artikkelissaan Landeskogin nykyistä, cap hitiltään reilun 5,5 miljoonan dollarin sopimusta suoranaisena ryöstönä denveriläisjoukkueen kannalta ja povaa tälle selkeää palkankorotusta.

– Vaikka hän jääkin hieman ketjukavereidensa taakse tilastoissa on hän silti yksi NHL:n tehokkaimmista pelaajista, Gretz muistuttaa ottaen esimerkiksi Landeskogin viimeisten kolmen kauden komean pistekeskiarvon (0,88 pinnaa per peli).

Pistetehtailun päälle Landeskog mahdollistaa rajulla työnteollaan kaukalossa MacKinnonin ja Rantasen tehoilun.

Miltä ruotsalaisen jatkosopimuksen sitten pitäisi näyttää?

Gretz ottaa vertailukohteeksi Chris Kreiderin helmikuussa New York Rangersin kanssa tekemän seitsenvuotisen sopimuksen, sekä Brayden Schennin St. Louis Bluesin kanssa syksyllä 2019 solmiman kahdeksanvuotisen diilin, jotka molemmat ovat cap hitiltään 6,5 miljoonaa dollaria.

Molempien sopimukset alkavat heidän ollessaan 29-vuotiaita, kuten Landeskogkin vuoden kuluttua syksyllä, mutta Gretz pitää Landeskogia kokonaisuudessaan Kreideria ja Schennia parempana pelaajana, joten laiturille saattaisi olla luvassa tuhdimpi tilipussi.

– Hän voisi helposti ylittää 7 miljoonan dollarin rajan seitsenvuotisella sopimuksella, Gretz kirjoittaa.

Kyseisellä summalla Landeskogia enemmän tienaisi Avalanchessa ainoastaan keskimäärin 9,25 miljoonaa taalaa kaudessa kuittaava Mikko Rantanen.