Buffalo Sabresin kokoonpano voi olla lähivuosina hyvinkin sinivalkoinen, jos The Athletic -lehden tuore arvio pitää lopulta paikkansa.

The Athletic -lehden Sabresin hovitoimittaja John Vogl on kasannut Sabresin potentiaaliset kokoonpanot seuraavalle kolmelle kaudelle.

Arviossa on huomioitu pelaajien päättyvät sopimukset, joten tämän takia esimerkiksi sopimuksensa kesällä 2022 päättävää Rasmus Ristolaista ei löydy Sabresin kauden 2022-23 rosterista.

Sabresin ensi kauden kokoonpanoon Vogl kaavailee kahta suomalaispelaajaa: Rasmus Ristolaista ja Henri Jokiharjua. Ristolaisen odotetaan pelaavan toisessa pakkiparissa, kun taas Jokiharjun paikka löytyy ykkösparista teinitähti Rasmus Dahlinin viereltä.

Kaudella 2021-22 Sabres alkaa totisesti näyttämään sinivalkoiselta. Vogl uskoo, että Ristolaisen ja Jokiharjun lisäksi pelaavaan kokoonpanoon mahtuisivat suomalaiset Arttu Ruotsalainen ja Ukko-Pekka Luukkonen (kuvassa oik.).

Liigan piste -ja maalipörssiä johtava Ruotsalainen on arvioitu Sabresin kolmossentteriksi. Luukkonen on taas Sabresin ykkösvahdin tontilla.

Kaudella 2022-23 Sabresiin saapuu uusi suomalainen: Oskari Laaksonen, josta odotetaan kakkospariin korvaajaa sopimuksensa päättäneelle Ristolaiselle.

Katso alta The Athleticin arvio Buffalo Sabresin potentiaalisista kokoonpanoista:

Buffalo Sabres kaudella 2020-21:

Hall-Eichel-Olofsson
Skinner-Staal-Cozens
Thompson-Eakin-Reinhart
Girgensons-Lazar-Okposo
Rieder

Dahlin-Jokiharju
Montour-Ristolainen
McCabe-Miller
Irwin

Ullmark
Hutton

Buffalo Sabres kaudella 2021-22

Skinner-Eichel-Reinhart
Thompson-Cozens-Olofsson
Mittelstadt-Ruotsalainen-Quinn
Girgensons-Eakin-Okposo
Lazar

Dahlin-Jokiharju
Samuelsson-Ristolainen
Bryson-Miller
Borgen

Luukkonen
Tokarski

Buffalo Sabres kaudella 2022-23

Skinner-Eichel-Olofsson
Thompson-Cozens-Quinn
Mittelstadt-Ruotsalainen-Peterka
Girgensons-Asplund-Biro
Pekar

Dahlin-Jokiharju
Samuelsson-Laaksonen
Johnson-Borgen
Bryson

Luukkonen