Amerikkalainen Forbes-talouslehti on esittänyt oman arvionsa NHL-seurojen tulonmenetyksistä siinä tapauksessa, että tuleva kausi pelattaisiin läpi ilman yleisöä.

Aviisin arvion mukaan seurat menettäisivät pääsylipputuloina keskimäärin 1,3 miljoonaa dollaria (1,08 miljoonaa euroa) ottelua kohti. Tämän lisäksi päälle tulisivat talousjätin arvion mukaan keskimäärin 215 000 dollarin (179 000 euron) tulonmenetykset oheispalveluiden, kuten ravintoloiden ja fanituotteiden myynnistä.

Yksi vaihtoehto minimoida tappiot olisi uuden tv-sopimuksen neuvotteleminen Yhdysvaltain markkinoille. NHL tienaa kyseisestä tv-sopimuksesta tällä hetkellä 250 miljoonaa dollaria kaudessa. Championat-sivuston mukaan tv-alan jättiläiset ESPN, TNT ja Amazon olisivat valmiita korottamaan summan kolminkertaiseksi, noin 750 miljoonaan dollariin.

NHL-kauden on tarkoitus startata tämän hetken arvioiden mukaan 1. tammikuuta.