Saku Koivun syntymäpäivä ei jäänyt huomaamatta: NHL julkaisi upean videon – ”Klassinen Koivu-liike”

© Kuva: Getty Images

Suomalaiskiekkoilun suuruuksiin kuuluva Saku Koivu täyttää maanantaina (23.marraskuuta) 46 vuotta.

Komean NHL-uran tehneen turkulaisen merkkipäivä ei jäänyt noteeraamatta myöskään Pohjois-Amerikassa, sillä NHL huomioi asian Twitter-tilillään julkaisemalla videon Koivun taidonnäytteestä takavuosilta.

Klipissä Montreal Canadiens-kippari saa ylivoimalla kiekon keskialueella hyvään vauhtiin ja veivaa tiensä läpi Boston Bruinsin alivoimanelikon ohittaen lopulta myös maalivahdin ja viimeistelee komean soolo-osuman.

– Klassinen Koivu-liike, ottelun selostaja intoilee.

Koivu pelasi NHL-urallaan 13 Canadiens-kautensa jälkeen vielä viisi sesonkia Anaheim Ducksin nutussa. Hän päätti pelaajauransa keväällä 2014.

NHL:n runkosarjassa sentterin saldo oli 1124 ottelussa 832 (255+577) tehopistettä. 80 pudotuspelissä syntyi 59 (18+41) pinnaa.

Maajoukkueurallaan Leijonien pitkäaikainen kapteeni nappasi kasan arvokisamitaleja. MM-tasolla mitaleja tuli neljä (yksi kulta, kaksi hopeaa, yksi pronssi), kuten myös olympialaisissa (yksi hopea, kolme pronssia).