HELSINKI. Leijonat nousi sunnuntaina Euro Hockey Tourin Karjala-turnauksessa vihdoin ja viimein ensimmäiseen voittoonsa. Tre Kronor taipui Suomen perinteisessä isänpäiväpelissä lukemin 3-2. Suomi jäi kolmella pisteellä turnauksen kolmanneksi.

Sunnuntaina Leijonien suurimmat ilonaiheet olivat aikajärjestyksessä väkevä, hyökkäysvoittoinen toinen erä, kolmannen erän alussa reilut neljä minuuttia kestäneen alivoiman tappaminen – jossa leijonalauma joutui pelaamaan myös kahden miehen vajaalla -, maalivahti Sami Rajaniemi torjuntoineen (15) sekä sinipaitojen upea nousu helpottavaan voittoon.

Suomi oli pitkään tappiolla, ja se ehti johtaa peliä lopulta vain parin minuutin ajan.

Voiton takuumies oli Rajaniemen lisäksi Valtteri Kemiläinen (kuvassa), joka osui ylivoimalla lopussa 3-2-maalin merkeissä. Pakeista Vili Saarijärvi saalisti tehot 1+1=2.