Risto Dufva jatkaa Sport-päävalmentajana – lainasi jatkodiilin julkistuksessa presidentti Kekkosta

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Sport tiedottaa Risto Dufvan jatkavan joukkueen päävalmentajana myös kaudella 2021-22.

Kesken viime kauden Sportiin saapunut Dufva on tuoreeseen jatkodiiliin erittäin tyytyväinen.

– Tämä on itselle myös henkilökohtaisella tasolla haaste. Olemme Vaasassa uuden edessä, uudistetun areenan myötä olosuhteet ovat huippuluokkaa niin yleisön, yhteistyökumppanien kuin pelaajien näkökulmasta. Haluamme etsiä ja löytää uusia lähestymiskulmia urheilupuolella ja kehittää omaa toimintaamme. Yhdessä tekemällä ja eteenpäin menemällä pystymme nostamaan vaasalaisen urheilukulttuurin huippu-urheilukulttuuriksi, Dufva korostaa ja jatkaa:

Se ei ole helppoa ja fakta on se, että meidän pitää pystyä tulevaisuudessa satsaamaan enemmän rahaa joukkueen rakentamiseen. UKK:n (presidentti Urho Kaleva Kekkonen) sanoin: ”Mikään mikä on helposti saavutettavissa ei ole tavoittelemisen arvoista”.

57-vuotiaalla Dufvalla on takanaan pitkä ja menestyksekäs valmennusura, jonka aikana hän on toiminut Liigassa ennen Sportia JYPin, Lukon, Tapparan ja Jukureiden päävalmentajana.

JYPin peräsimessä hän juhli Liiga-mestaruutta keväällä 2009.