Seuraava NHL-kausi alkaa aikaisintaan tammikuussa vuoden 2021 puolella. Luvassa on siis kymmenen kuukauden tauko kiekosta niille joukkueille, jotka eivät päässeet pudotuspelikarsintoihin viime kaudella.

Joillekin pelaajille pitkä tauko voi olla myös lottovoitto. Vuoden aikana pelaajat pääsevät kuntouttamaan vammojaan tai nollaamaan pieleen menneen kauden jälkeen. Sportsnet listasi neljä pelaajaa, jotka hyötyvät pitkästä tauosta eniten.

Erik Karlsson on kärsinyt viime vuosina useista loukkaantumisista. Hänen viime kausi päättyi murtuneeseen peukaloon. Aiemmin ruotsalaispuolustaja joutui kuntouttamaan lonkkaansa. Vuoden tauko voi antaa Karlssonille mahdollisuuden hoitaa kroppansa kuntoon ja palata pitkästä aikaa parhaassa terässä jäälle.

Toronto Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen on saanut tauolla paljon kaivattua lepoa. Hän on vuosikausien ajan ollut kanadalaisseuran ehdoton ykkösvahti ja joutunut kovan kuormituksen alla. Viime kausi oli tanskalaisen heikoin Torontossa. Tauko antaa hänelle lepuuttaa itseään fyysisesti sekä henkisesti. Ensi kaudella hänellä on jo oikea kakkosvahti Jack Campbellin muodossa.

Jevgeni Malkin ei taukoa tarvitse otteidensa puolesta. Hän on ollut NHL:n tehokkaimpia pelaajia aina jäälle päästessään, mutta samaan aikaan loukkaantumiset ovat vaivanneet häntä vuosi tolkulla. Auttaako vuoden tauko Malkinia pelaamaan pitkästä aikaa täyden runkosarjan?

Philadelphia Flyersin kakkosvaraus Nolan Patrickin NHL-ura on lähtenyt yskähdellen liikkeelle. Superlupaus kärsi loukkaantumisista jo juniorisarjoissa, eivätkä terveyshuolet ole helpottaneet ammattilaisenakaan. Pitkän tauon aikana Patrickilla on aikaa laittaa kroppansa kuntoon ja yrittää pelastaa nuori uransa.