Nuori liigatähti avasi maalihanat Leijonissa aivan maagisella osumalla – “En vaihtaisi pois”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Sunnuntaina Leijonille 3-2-voitossa Ruotsia vastaan maalannut Lukko-pakki Vili Saarijärvi päätti Euro Hockey Tourin Karjala-turnauksen urakkansa mallikkaasti. Pelaaja latoi maukkaassa voitossa tehot 1+1=2, ja etenkin maali oli puolustajalta komea yksilösuoritus. Ruotsalaispelaaja avitti kompuroimalla.

– Sain viivassa kiekon ja näin, että oli hyvin tilaa ja aikaa keskelle. En ole varma, kaatuiko kaveri, vai mitä tapahtui. Toinen pakki lähti (Alex) Lintuniemeen, niin ajattelin, että pujahdan keskeltä. Siinä aukesi hyvä kuti paikka, ja veto meni längeistä, Lukon tähti kertaa maaliaan.

Sekä häkki että syöttö olivat nuorten maailmanmestarille tämän uran ensimmäiset miesten maajoukkueessa. Oliko maali sellainen, jonka hän joskus näki haaveissa ensimmäiseksi leijonaosumaksi?

– Ei ehkä ollut sellainen, mutta en vaihtaisi pois.

Liigassa tehot 4+8=12 iskenyt Saarijärvi summasi Leijonissa saldon 1+1=2.

– Ihan hyvältä tuntui henkilökohtaisesti. Jalka riittää. Pelinopeus on nopeampaa täällä kuin Liigassa. Ratkaisut pitää tehdä nopeammin, ja kamppailla kovempaa.

Suomi nousi sunnuntaina 0-2:sta voittoon. Kahden tappion jälkeen voitto maistuu.

– Hyvä fiilis jäi, saatiin pelattua paras peli, mikä oli tarkoituskin. Pystyttiin taistelemaan loppu, mun mielestä ansaittiin voitto.

– Oli vähän tahmea startti, ei oltu samalla sivulla ensimmäisessä pelissä. Tsekki-pelissä oltiin yhteinäisempi ja tiiviimpi. Tänään pystyttiin koko kuusikymppisen ajan pelaamaan hyvää kiekkoa. Totta kai ensimmäiset kaksi peliä harmittavat, mutta viimeisestä pelistä jäi positiivinen fiilis. Mukava lopettaa isänpäivän kunniaksi voittoon.