No nyt! Miro Heiskanen huippusijalla – NHL:n parhaat puolustajat listattiin

© Kuva: Getty Images

Miro Heiskanen nousi viimeistään NHL:n päättyneen kauden pudotuspeleissä kaikkien kiekkojännäreiden tietoisuuteen nuoren suomalaispuolustajan johdatettua Dallas Starsin vain kahden voiton päähän Stanley Cup -voitosta.

NHL:n viralliset verkkosivut laittoi artikkelissaan mieleiseensä paremmuusjärjestykseen taalajäiden tämän hetken 20 parasta puolustajaa. 21-vuotias helsinkiläinen komeilee listalla sijalla 10. NHL-asiantuntija Ken Daneyko povaa Heiskasen nousevan listalla vielä selvästi ylemmäs tulevaisuudessa.

– Tulevaisuuden Norris-voittaja, siitä ei ole kysymystäkään. Hän kehittyy koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Hän määrittelee tapaa, jolla hänen joukkueensa pelaa. Kukaan ei ole Heiskasta sulavampi luistelussaan. Hän on kuin silkkiä, Daneyko hehkuttaa.

Listan kärkipaikalle nousee Tampa Bay Lightningin ruotsalaistähti Victor Hedman ennen tuoretta Norris-voittajaa, Nashville Predatorsin Roman Josia sekä heikot pudotuspelit pelannutta, joskin runkosarjassa loistanutta Washington Capitalsin John Carlsonia.

TOP 20 -valinnat:

20. Morgan Rielly, Toronto Maple Leafs
19. Ryan Ellis, Nashville Predators
18. Erik Karlsson, San Jose Sharks
17. Jaccob Slavin, Carolina Hurricanes
16. Shea Weber, Montreal Canadiens
15. Drew Doughty, Los Angeles Kings
14. Shea Theodore, Vegas Golden Knights
13. Brent Burns, San Jose Sharks
12. Zach Werenski, Columbus Blue Jackets
11. Quinn Hughes, Vancouver Canucks
10. Miro Heiskanen, Dallas Stars
9. Charlie McAvoy, Boston Bruins
8. Kris Letang, Pittsburgh Penguins
7. Dougie Hamilton, Carolina Hurricanes
6. Cale Makar, Colorado Avalanche
5. Seth Jones, Columbus Blue Jackets
4. Alex Pietrangelo, Vegas Golden Knights
3. John Carlson, Washington Capitals
2. Roman Josi, Nashville Predators
1. Victor Hedman, Tampa Bay Lightning