St. Louis Blues nappasi syksyn vapaiden agenttien markkinoilta riveihinsä Boston Bruinsissa kovaa jälkeä tehneen puolustaja Torey Krugin seitsenvuotisella ja 45,5 miljoonan dollarin diilillä.

Seura päätyi ratkaisuunsa, kun jatkosopimusneuvottelut kapteeni Alex Pietrangelon kanssa kariutuivat.

Bluesin GM Doug Armstrong avasi Krugin sopimusneuvotteluiden etenemistä Sportsnetin Hockey Central-podcastissa.

– Olimme pettyneitä (Pietrangelon menetykseen), mutta meidän bisneksessämme on noustava seuraavaan päivään ja kysyttävä mikä on seuraavaksi paras vaihtoehto, Armstrong toteaa.

Seurapomo kertoi Krugin olleen Pietrangelon jälkeen Bluesille selkeä ykkösvaihtoehto ja kertoo johtoportaan odotelleen kuumeisesti vapaiden agenttien markkinoiden alkua toivoen, ettei tämä päädy sittenkin jäämään Bruins-paitaan.

Kun markkinat lopulta aukesivat, soitti Armstrong välittömästi 29-vuotiaalle yhdysvaltalaispuolustajalle.

– Otin häneen yhteyttä ja järjestin sitten puhelun hänen ja (päävalmentaja) Craig Beruben kanssa. Siinä vaiheessa ei keskustella vielä rahasta, vaan siitä miten hän sopii joukkueeseemme ja mitkä ovat tavoitteemme, Armstrong avaa ja jatkaa:

– Luulen hänen arvioineen ensin minkälainen ryhmämme on ja uskoneen sitten meidän pystyvän voittamaan ja menestymään hänen sopimuksensa aikana.

Koko NHL-uransa ennen Bluesiin saapumistaan Bruinsin väreissä kiekkoillut Krug on 523 NHL:n runkosarjapelissä summannut tehot 67+270=337. Pudotuspeleissä 75 kamppailun saldo on 52 (11+41) tehopistettä.