Liigan paha poika muisteli USA-visiittiä – kahakan väärät sanat eskaloituivat, tarjolla oli vain hopeaa: “Paukuttelin henkseleitä ja kysyin, että mitä ajattelit tehdä asialle?”

© Kuva: Taneli Niinimäki

HIFK:n järkälemäinen pakki Miro Karjalainen muisteli seuran kotisivuilla julkaistussa haastattelussa miehen Yhdysvaltain visiittiä (2016-17). Kaksimetrinen ja 106-kiloinen pakki pelasi ECHL:ssä Idaho Steelheadsin paidassa 24 ottelussa.

Pelaaja lähti tuonne nimenomaan HIFK:sta. Kokemus oli kuulemma unohtumaton, hauska ja hieno.

– Siellä pelataan kovaa. Jokaisessa pelissä sattuu ja tapahtuu. Siellä ei rauhallista peliä ollut, vaan koko ajan sai olla silmät auki ja pää ylhäällä.

Katsojat eivät Karjalaisen mukaan saapuneet aina katsomaan pelkästään kiekkoa.

– Kyllä yleisö usein tuli paikalle katsomaan tappeluita ja taklauksia ja yllättyivät, että “oho, tässä tuli lätkääkin mukana”.

Tappelemisesta tutun Karjalaisen ei tarvinnut rapakon takana kauaa odottaa valsseja.

– Se oli toinen tai kolmas peli, kun jouduin ensimmäisen kerran hippasille. Siinä oli ihan perus maalineduskahakka ja tönäisin kaverin pois siitä.

– Sitten sieltä tuli joku ilmoittamaan, että anna olla viimeinen kerta. Siinä sitten hieman koppavana parikymppisenä paukuttelin henkseleitä ja kysyin, että “mitä ajattelit tehdä asialle?” Karjalainen veistelee.

– Seuraavassa vaihdossa sitten selvisi mitä siinä liigassa asioille tehdään. Mulla on Instagramissa kuvakin siitä kahakasta. Kyllä siinä painissa oli mulle vaan hopeaa jaossa.

Tällä kaudella Karjalainen on pelannut HIFK-paidassa 15 ottelua pistein 2+0=2 (-2). Jäähyminuutteja on kertynyt vyölle 47 kappaletta. Hän valssasi lauantaina Kärppien Libor Sulakin kanssa.


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00