Leijonille tappion lisäksi toinenkin murheen aihe – “Vedetään sitten vaikka kahdella kentällä”

© Kuva: Leijonat.fi

HELSINKI. Leijonien Euro Hockey Tour -urakka Karjala-turnauksessa jatkui mollivoittoisesti myös lauantaina, kun torstain Venäjää vastaan koettua 2-6-tappiota seurasi nyt 0-2-häviö Tsekille.

– Pelattiin taktisesti viisaammin kuin ensimmäisessä pelissä. Viisikon tiiviys oli parempaa. Tuli pari lapsusta, mistä tuli läpiajoja. Valintavirheitä, mitä tulee välillä, päävalmentaja Jukka Jalonen näki pelin tauottua.

– Kauttaaltaan oli parempaa.

Jos paransi Leijonat tekemistään torstaina, niin niin se paransi otteitaan myös lauantain pelin sisällä. Kolmas erä oli väkevä.

– Mutta ylivoimapeli oli huonoa. Kolmannessa erässä oli saumat tasoittaa peli. Syöttämisen ja laukauksen laatu oli sen verran heikkoa, ettei tehoja löytynyt. Se jäi harmittamaan ja kaivamaan.

– Pari erää oli vaikeaa luoda viisivitosessa hyökkäystä, rohkeus ja kyky pitää kiekkoa oli vaatimatonta.

Suomi kohtasi tappion lisäksi toisenkin negatiivissävytteisen tapauksen. Leijonien paketista putosi lauantaina JYPin Miska Siikonen.

– Se on normaalia, että joskus pelataan yhden miehen vajaalla. Pelaajat ovat tottuneet isoihin minuutteihin.

Suomelta putosi torstaina Ässien kultakuuppa Peter Tiivola.

– Tässä on koronasysteemit ja muut, niin ei ole ollut aikeita ottaa (pelaajia lisää) kesken turnauksen. Vedetään sitten vaikka kahdella kentällä, luotsi murjaisi.