Kallispalkkaisen NHL-flopin sopimuskuviot aiheuttavat hämmennystä: ”Miksi hänelle maksettiin ensin?”

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Buffalo Sabresin Jeff Skinnerin jättimäinen seitsemän vuoden sopimus yhdeksän miljoonan dollarin vuosipalkalla nousi odotetusti mukaan The Athleticin koottua listansa NHL:n huonoimmista pelaajasopimuksista.

28-vuotias Skinner paukutti vielä toissa kaudella komeat 40 maalia saavuttuaan Sabresiin pelaajakaupassa Carolina Hurricanesista. Sabres maksoi sittemmin hyökkääjälle rutkasti ylihintaa pitääkseen tämän seurassa. Varsinkin yksi asia Sabresin toimintamallin taustalla ihmetyttää The Athleticia:

– Miksi Buffalo peluutti Skinneriä yksinomaan Jack Eichelin rinnalla ennen hänen sopimuksensa umpeutumista nostaen tämän arvoa, mutta sopimuksen jälkeen he eivät peluuttaneet heitä juuri lainkaan yhdessä?

– Skinner muuttui 40 maalia kaudessa iskevästä, rajoitetuin puolustusominaisuuksin varustetusta pelaajasta 59 peliin 14 maalia iskeneeksi pelaajaksi, joka ei osaa puolustaa, mediajätti vertailee pelaajan romahdusta palkkapäivän jälkeen.

Rasmus Ristolaisen ja Henri Jokiharjun edustaman Sabresin kannalta tilanteessa surullisinta on se, että seura on naimisissa Skinnerin jättisopimuksen kanssa aina kevääseen 2027 asti. 28-vuotiaan pelaajan sopimuksessa on lisäksi kontrahdin loppuun saakka ulottuva, kaikki siirrot kieltävä pykälä.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – JUKURIT

Onko Jukureille tiedossa lisää HIFK-painajaisia?