Kalervo Kummolan sunnuntaijyrähdys: Haihattelijat ja Valko-Venäjän diktaattori saivat kuulla kunniansa!

© Kuva: Kai Lintinen

Ensi vuoden jääkiekon MM-kisat oli alun perin tarkoitus järjestää Latvian ja Valko-Venäjän yhteiskisoina.

Latvia on kuitenkin jo aiemmin syksyllä todennut suoraan, ettei se ole tähän valmis Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Maa on ollut poliittisessa kaaoksessa aina elokuussa järjestetyistä presidentinvaaleista lähtien, jotka Valko-Venäjää jo vuodesta 1994 hallineen Aljaksandr Lukashenkan on syytetty voittaneen vilpillisesti.

Vaaleista lähtien Valko-Venäjällä ja varsinkin sen pääkaupungissa Minskissä on järjestetty mielenosoituksia, jotka Lukashenkan hallinto on tukahduttanut väkivaltaisesti.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) ei ole vielä toistaiseksi tehnyt päätöksiä kisojen siirtämiseksi, mutta paine asian suhteen on kasvamassa.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ei ole peitellyt kantaansa asiaan.

Sunnuntai-iltana ”rautakansleri” arvosteli melko suorasanaisesti Lukashenkaa, sekä urheiluromantikkoja, joiden mielestä politiikkaa ja urheilua ei saisi sekoittaa keskenään.

– Olen kysynyt kaikilta, jotka kertovat, että politiikkaa ja urheilua ei saa sekoittaa:”Kuka on tehnyt sitä enemmän kuin presidentti Lukasenka, joka nimittää ja vaihtaa olympiakomitean sekä jääkiekkoliiton puheenjohtajia mielensä mukaan, Kummola jyrähtää Twitter-tilillään.