Jevgeni Malkin sairastui koronavirukseen – NHL-supertähti yllättyi oireista: ”Todella outo juttu”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin supertähti Jevgeni Malkin on kertonut venäläiskanava Match TV:n haastattelussa saaneensa koronavirustartunnan NHL:n tauon aikana. Myös Malkinin vaimo, Anna Kasterova, testasi positiivisesti koronavirukseen.

Malkin perheen onneksi, koronaviruksen oireet olivat niin lieviä, että niitä ei edes huomannut päivittäisessä toiminnassa.

– Kyllä minulla oli koronavirus. Oliko se vaikeaa? Ei. Se oli todella outo juttu. Ystävämme, joiden kanssa vietimme aikaa, ilmoittivat meille saaneensa koronaviruksen. Meidän koko perheemme testattiin, ja lopulta Anna ja minä testasimme positiivisen tuloksen. Lapsemme ja lastenhoitajamme taas testasivat negatiivisen tuloksen. Meillä ei ollut yhtään koronaviruksen oireita – edes hajuaisti ei lähtenyt. Kuntomme ei huonontunut yhtään. Viikon jälkeen teimme verikokeen, eikä vasta-ainetta tai virusta löytynyt. Kolmen viikon päästä vasta-ainetta alkoi kuitenkin ilmestyä. Kaikki tapahtui kuitenkin melkein kuukausi sitten, Malkin valaisi Match TV:lle.

Malkin ymmärtää koronaviruksen vaikutuksen ammattiurheilijan arkeen.

– En halua puhua pahaa ihmisistä, mutta vaikka tilastot ovat todella vakavia – yli 20 000 sairastumista päivää kohden – kun ihmisiä tulee harjoituksiimme, niin ymmärrän kyllä, että he haluavat saada valokuvan tai lapselleen halauksen. Tällaisissa tilanteissa on vaikeaa tietää kuinka toimia. Ihmiset eivät kaikki tajua kieltäytymistä, joten he saattavat pahoittaa mielensä siitä – ja he varmasti pahoittavat mielensä siitä, Malkin kertoi.