Ei voi olla totta! Nuorten MM-kisat joudutaan ehkä perumaan – paikallishallinnosta synkkä kommentti

© Kuva: Leijonat.fi

Nuorten maailmanmestaruuskisat on tarkoitus järjestää Edmontonissa vuodenvaihteessa. Turnaus on tarkoitus pelata kuplassa koronaviruspandemian vuoksi samaan tapaan kuin NHL-pudotuspelit pelattiin seudulla alkusyksystä.

Koronatilanne Albertassa on kuitenkin pahentunut dramaattisesti alkusyksystä. Alueella oli 1386 aktiivista koronatartuntaa, kun NHL-pudotuspelit alkoivat Edmontonissa. Nyt aktiivisia tartuntoja on 14 052.

Albertan johtaja (Premier of Alberta) Jason Kenney kommentoi vakavaa tilannetta Sportsnetille.

– Mielestäni on kaikinpuolin huono idea tuoda ihmisiä tälle seudulle, kun meillä on jo tilanne, jossa terveydenhuoltomme on ylikuormitettu ja vaikeuksissa jo niiden ihmisten kanssa, jotka ovat täällä, Kenney sanoo.

– Pelaajille ei ole turvallista tulla paikkaan, jossa on tartuntapiikki. Pelaajat ovat nuoria ja terveitä, ja heillä on pieni riski vakaviin komplikaatioihin, he pystyvät silti levittämään tautia ihmisille heidän ympärillään.