Ei kait menneisyyden haamut vaan ole tulleet takaisin? TPS:n tilastoista poimittavissa taas viime kauden farssin epäkohta – Raimo Helminen suht’ tyynenä

© Kuva: Juha Tamminen

TPS:n koneet meinaavat yskiä Liigassa taas kerran pahasti. Menneinä vuosina terävimmän kärjen ulkopuolelle valahtanut joukkue on sarjassa nyt kymmenentenä, kun 12 pelistä se on kerännyt vain 16 pinnaa.

Kauden seitsemästä kotipelistä joukkue sen sijaan on kerännyt kymmenen pistettä, joka on kuudenneksi eniten kaikista. Toisaalta suoria voittoja tilillä on vain yksi, ja nyt viidestä edellisestä Turun ottelusta se on voittanut ainoastaan yhden.

Keskiviikkona Pelicans voitti Turussa jatkoajalla 4-3.

– Yksi piste jäi käteen, kolmea haettiin, TPS-luotsi Raimo Helminen tokaisi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Opin tiellä ollaan, kotipeleissä on jätetty pisteitä ottamatta. Meidän pitää kehittyä ja harjoitella, pitäisi olla parempi määrätyillä hetkillä. Ei saa päästää noin montaa maalia omiin, pitää pystyä puolustaa paremmin.

Joku heikkohermoinen mahtaa jo ajatella, että menneisyys toistaa itseään. TPS jäi kesken jääneellä viime kaudella runkosarjassa pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle 11:nneksi, ja täysin vihkoon menneiden kotipelien saldo oli sarjan toiseksi huonoin: 29 peliä toivat onnettomat 24 pinnaa.

Nyt Helmisen mukaan maajoukkuetauolla treenatut asiat paistoivat tappiopelissä.

– No kyllä niitä näkyi kohtuullisesti, oli hyvääkin pelin sisällä. Riittävästi pystyttin luomaan paikkoja, hyökkäyspelin tehokkuuteen pitää satsata. Maalinteko ei ole helppoa missään nimessä.

Alkukauden yllättäjä Pelicans keikkuu Liigassa peräti nelosena ja TPS siis kymmenentenä.