Aleksander Barkovin ensimmäistä peliä Tappara-paidassa edelsi yllättävä tarjous – ”Päätin, että vasta pelin jälkeen”

© Kuva: Juha Tamminen

Florida Panthersin keskushyökkääjä Aleksander Barkov muistelee ensimmäistä otteluaan Tapparan edustusjoukkueessa. Kirvescast-podcastissa vieraillut NHL-hyökkääjä paljastaa kokemuksen kommervenkkejä.

Kesken kauden 2011-12 Tapparan valmentajaksi tullut Risto Dufva halusi nostaa Barkovin liigaympyröihin mukaan. Ensimakua miesten peleistä Barkov sai Tapparan kohdatessa HIFK:n European Trophy -ottelussa.

Kutsu otteluun tuli yllättävän loukkaantumisen johdosta. Barkov oli juuri ystävänsä kanssa lounaalla, kun Tapparan apuvalmentaja Marko Ojanen soitti ja kertoi uutiset.

– Olin juuri tilannut ruuan tiskiltä. Se jäi syömättä, rupesi jännittämään aika paljon. Kävin hakemassa kamat hallilta ja jäin odottamaan Mikiä.

Barkovin nouti otteluun seuran toimitusjohtaja Mikko ”Miki” Leinonen. Jännitys helpotti, kun Barkov keskusteli Leinosen kanssa matkalla. Mieleen muistui myös yksi hulvaton tarjous.

Leinonen oli myös nälkäinen ja hän päätti hakea Kebab-annoksen ennen ottelua. Toimitusjohtaja tarjosi kebabia myös Barkoville, mistä juuri ruokansa syömättä jättänyt tamperelainen kieltäytyi.

– Teki mieli ottaa kyllä, kun Edun ruoka jäi kesken ja oli vähän nälkä. Mutta päätin siinä sitten, että vasta pelin jälkeen, Barkov naureskelee.

Ottelu päättyi HIFK:n voittoon numeroin 2-3. Barkov debytoi SM-liigassa myöhemmin syksyllä Bluesia vastaan.