Upean kauden pelannut suomalaisseura jäi tyhjin käsin – perinteinen kiekkoturnaus peruttu

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa viime kaudella loistaneen KooKoon piti osallistua jääkiekon perinteiseen Spengler Cupiin, mutta nyt joulukuun välipäivien turnaus on peruttu vallitsevan koronavirustilanteen takia kokonaan. Asiasta tiedotettiin turnauksen kotisivuilla.

Turnauksen noin satavuotisen historian aikana se on peruttu aiemmin vain neljä kertaa: Vuosina 1939, 1940, 1949 ja 1956.

– Päätöksessä otettiin huomioon turnauksen maine sosiaalisesta, urheilullisesta ja taloudellisesta näkökulmasta. Vastuuhenkilöiden oli lopulta myönnettävä, että turnauksen toteuttamista vastaan on liian monta argumenttia, viime viikolla tulleessa tiedotteessa kerrottiin.

Turnauksen oli tarkoitus alkaa tuttuun tapaan tapaninpäivänä, finaalin vuoro olisi ollut uudenvuodenaattona. Turnauksen voitti vuonna 2019 Kanadan maajoukkue, edellinen seurajoukkuemestari on KalPa joulukuulta 2018.