Uhka vai mahdollisuus? Liigajoukkueen kehitysjohtaja otti kantaa suomalaisseurojen puhuttavaan toimintaan: “Kannattaa keskustella mahdollisuuksista”

© Kuva: Getty Images

Liigajoukkueet ovat hankkineet viime aikoina NHL-apuja kovalla kädellä. Suomalaisporukat pystyvät tarjoamaan taalaliigatähdille peliaikaa ja -paikkaa, kun NHL odottelee uuden kauden alkua.

Lainapelaajia Suomessa ovat esimerkiksi Lukon Aleksi Saarela, Ilveksen Barrett Hayton ja Arttu Ruotsalainen, HIFK:n Emil Bemström ja Henrik Borgström, Pelicansin Jesse Ylönen, Jukurien Vitali Abramov, Ässien Andreas Borgman sekä Jesperi Kotkaniemi ja niin edelleen.

Nyt kansa on puhunut esimerkiksi sosiaalisessa mediassa siitä, että onko lainapelaajien tuleminen Suomeen uhka vai mahdollisuus. Voi olla, että kaikki poistuvat NHL:ään myöhemmin loppuvuodesta tiiviiseen tahtiin, kun taalaliigan harjoitusleirit alkavat.

– Kannattaa keskustella mahdollisuuksista. Nyt kun pelaajia on tullut kovemmista sarjoista, niin pelin taso ja pelin nopeus nousevat, pelin laatu kasvaa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula näkee seuran Youtube-tilillä julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Se on selvä asia, että Liigassa on hieno mahdollisuus nähdä huippupelaajia NHL:n huipulta. Totta kai ollaan tyytyväisiä, että se mahdollisuus on Ässien ja Liigan kannattajilla, Kerttula sanoo viitaten Kotkaniemen siirtymiseen Suomeen.

Liigaviikko jatkuu tiistaina Turussa ottelulla TPS-Ilves.