Tällaista maalia ei näe joka päivä: Pohjois-Amerikasta palanneelta suomalaispelaajalta huima taidonnäyte

© Kuva: Juha Tamminen

Keuruulaislähtöisen Oula Palveen pelit Ruotsin pääsarja SHL:ssä ovat lähteneet vauhtiin ihan kohtalaisen lupaavasti. Viime kaudella rapakon takana AHL:ssä vain kolme maalia iskenyt hyökkääjä on nyt maalannut Linköpingissä kahdesti vain kahdeksassa pelissä.

Lauantaina kakkosketjun sentteri iski Skellefteån reppuun näyttävän 0-2-maalin pelin avauserässä jään tasalta. Häkki oli suomalaista käsialaa, sillä Palveen komeaan taideteokseen syöttöpisteet saalistivat Niko Ojamäki ja Jarno Kärki.

Palveen tehot kahdeksan pelin jälkeen ovat nyt 2+1=3 (-5).

Ilta päättyi Linköpingin kannalta karusti, sillä Skellefteå nousi avauserän 0-2-tappioaseman jälkeen toisen erän kahdella maalilla tasoihin ja päätöserässä 3-2-voittoon. Ratkaisumaalin upotti Tuomas Kiiskinen.

Skellefteå on sarjakakkonen ja Linköping viimeinen. Kahdeksasta pelistä se on kerännyt vain kuusi pinnaa.