Suomalaismaalivahti sekoitetaan Kazakstanissa usein jalkapallon supertähteen: ”Joudun tuottamaan ihmisille pettymyksen”

© Kuva: Getty Images

KHL:n verkkosivuilla julkaistiin laaja haastattelu suomalaismaalivahti Joni Ortiosta. Haastattelussa kysyttiin kokemuksista Venäjällä, viime aikaisista otteista sekä seuravalinnoista.

Haastattelussa myös huomautettiin, että Ortio näyttää paljon maailmankuululta jalkapalloilijalta, Gareth Balelta.

– Joo, ja olen Machester Unitedini fani. Minut sekoitetaan Garethiin nytkin Kazakstanissa. Jos ihmiset näkevät minut kadulla, he kysyvät, olenko Gareth, tai suoraan pyytävät nimikirjoitusta, Ortio kertoo.

– Valitettavasti joudun tuottamaan ihmisille pettymyksen.

29-vuotias Ortio on pelannut tällä kaudella 12 ottelua Barys Nur-Sultanin maalilla. Hänen torjuntaprosenttinsa on ollut 90,4. Kauden erikoisin ottelu oli Jokereita vastaan, kun Barys johti 4-0, mutta hävisi lopulta 4-5 lukemin.

– Se, mitä tapahtui, oli yksinkertaisesti anteeksiantamatonta. Menetimme sellaisen johdon! KHL ei ole helppo liiga, kun on niin paljon vahvoja joukkueita. Meidän täytyy ottaa oppia tästä, että sellaisellakin johdolla vastustaja voi tulla tasoihin, Ortio kommentoi.